Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از فرو ریختنِ ساختمان متروپل در آبادان، بسیاری از شهروندان از جمله مردم اهواز نسبت به مسائل ایمنی حساسیتشان بالاتر رفت و حتی با خروج از ساختمان خود، در فضای باز چادر زدند. جنوب نیوز- قاسم منصور آل کثیر: پس از فرو ریختنِ ساختمان متروپل در خیابان امیری آبادان، تبعات روانی بسیاری بر شهروندان سراسر کشور وارد شد به گونه‌ای که بسیاری از شهروندان نسبت به مسائل ایمنی حساسیتشان بالاتر رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی به نظر می‌رسد مسئولان و سازمان‌ها نیز نظارتشان در حوزه ایمنی جدی‌تر شده است به گونه‌ای که رئیس آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با ارائه آماری تکان‌دهنده همه نگاه‌ها را به حرف‌های خود خیره کرد.

از جمله تبعات ریزشِ متروپل، واکنش ۸۰ خانوارِ ساکن در ساختمان ۱۵۴ واحدی منطقه ۳۰۰ دستگاه اهواز بود. با اینکه چند سال از سکونت این ساکنان می‌گذرد اما یک باره پس از ریزِش متروپل، این خانواده‌ها با هراس خانه‌های خود را ترک کردند و در خیابان چادر زدند.

منع سکونت در محل‌های بدون ِ پایان کار

رئیس شورای اسلامی شهر اهواز گفت: این مجتمع که در منطقه ۳۰۰ دستگاه اهواز خیابان آذین قرار دارد در سال‌های ۹۲-۹۳ بدون پایان‌کار به بهره‌برداری رسید.

سیاوش محمودی افزود: شهرداری نباید به ساختمان‌های بدونِ پایان کار، مجوز بهره‌برداری بدهد؛ مثلاً ستون‌های ساختمانِ مذکور نیز بر اثر نشتی آب فرسوده و پوسیده شده است.

وی یادآور شد: سازمان نظام مهندسی در سال ۱۳۹۲ هشدارهای لازم را نسبت به خطرساز بودن این ساختمان به فرمانداری منعکس کرد؛ البته پس از آن در سال ۱۳۹۵ معاون شهرسازی وقت به شهردار منطقه هشت نامه توقف ساخت و ساز را صادر کرده بود.

رئیس شورای اسلامی شهر اهواز توضیح داد: این مجتمع توسط تعاونی بیمارستان ابوذر ساخته و تحویل مالکان داده شده اما ساکنان هنوز سند ندارند. مسئله قابل تأمل در این زمینه این است که چگونه ساکنان بدون پایان کار پذیرفتند در این مجتمع ساکن شوند و مسئله جدی‌تر اینکه چگونه ادارات گاز، برق و آب، به این منازل انشعابات داده‌اند؟

واکنش ِ متولیان

پس از حساسیتِ ساکنان و تجمع در نمازجمعه اهواز و مکاتبه با دادستانی، مسئولان مربوطه نسبت به وضعیت این مجتمع واکنش نشان دادند.

نظام مهندسی با اعزامِ تیمی از کارشناسان در حال بررسی وضعیت ایمنی این ساختمان هستند. همچنین تیم مشاوره برای استحکام و مقام سازی این ساختمان در حال انجام بررسی‌های لازم در این زمینه هستند.

«رضا امینی» شهردار اهواز به همراه معاونان شهرسازی و فنی و عمرانی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و مدیر منطقه هشت شهرداری اهواز از ساختمان ۱۵۸ واحدی در منطقه ۳۰۰ دستگاه بازدید کرد.

این بازدید به منظور بررسی وضعیت ساختمانی که بدون پایان کار در حال بهره برداری توسط ساکنان بوده و به لحاظ ایمنی سازه‌ای و ایمنی آتش نشانی دارای مشکل و جز ساختمان‌های پرخطر سطح منطقه هشت است، انجام شد.

گفتنی است شهردار اهواز و هیئت همراه از همه طبقات ساختمان بازدید و دستور پیگیری و رسیدگی برای رفع مشکل به مراجع ذیصلاح را صادر کرد.

آمار تکان‌دهنده

اخیراً رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز با اشاره به آمار ساختمان‌های خطرناک این شهر بیان کرد: ۴۰۹ ساختمان ناایمن با وضعیت خطرناک، یک هزار و ۲۵۰ ساختمان با ناایمنی متوسط و ۴۴۶ مورد ساختمان با ناامنی کم در اهواز وجود دارد.

وی ادامه داد: سیتی سنتر مهزیار، پاساژ فردوسی، سیتی سنتر خلیج فارس، پاساژ کارون، بیمارستان رازی، بیمارستان امیرکبیر، بیمارستان سلامت، پارکینگ طبقاتی مهزیار، پاساژ علیاری و فرهنگسرای سینما از جمله مکان‌های ناایمن با وضعیت خطرناک در اهواز هستند.

این آمار باعث واکنش بسیاری از شهروندان در شبکه‌های اجتماعی شد. همچنین رئیس کمیسیون حقوقی و املاک شورای شهر اهواز با انتقاد از برخی آمارها از تعداد بالای ساختمان‌های ناایمن در اهواز گفت: اینکه در این جلسه ادعا شود که ۳۶۰ ساختمان شبیه متروپل در اهواز وجود دارد، ادعایی است که اگر نتوان آن را اثبات کرد می‌توان به دلیل ایجاد جو ناامنی در شهر باید پیگرد قانونی شود.

به باور ناظران، افزایش حساسیتِ مردم و مسئولان نسبت به ایمنی مجتمع‌ها از پیامدهای ریزش متروپل است که لازم بود پیش‌تر از اینها توسط مسئولان چنین نظارت‌هایی جدی‌تر گرفته می‌شد.

اکنون نیز ۸۰ خانوارِ ساکن در مجتمع ۱۵۴ واحدی آذین اهواز از هراس و دل‌نگرانی به خیابان‌ها رفته، چادر زدند و منتظرِ رسیدگی مسئولان نسبت به وضعیت این مجتمع هستند تا مبادا سانحه متروپل در اهواز هم تکرار شود.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: آتش نشانی پایان کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند

امام جمعه شهرستان میاندوآب گفت: از مسئولان درخواست داریم تا نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بسزایی داشته و مردم نیز توصیه‌ها و هشدارها را جدی بگیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام حمید حسن‌زاده ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های آئین عبادی سیاسی نماز جمعه شهرستان میاندوآب با اشاره به سالروز فتح اندلس، اظهار کرد: مسلمانان ۸ قرن در اندلس حکومت کردند ولی برخی عوامل سبب شکست مسلمانان آندلس شد.

وی با بیان اینکه ثبات و امنیت و پیشرفت هر جامعه با اتحاد و همدلی است، افزود: نخستین عامل پیروزی مسلمانان در اندلس اتحاد و همدلی بود و عامل دوم اخلاق، دین و ایمان بود؛ اندلس کشوری مسلمان بود که دشمنان اسلام منیت، خودبرتربینی و اختلاف و ابتذال فرهنگی و فساد را در آن ترویج کرده و سبب نابودی آن شدند.

امام جمعه شهرستان میاندوآب با بیان اینکه فساد و فرهنگ غربی در جامعه اندلس ترویج شد، تصریح کرد: در هر جامعه‌ای فساد و اختلاف باشد آن جامعه به سمت انحطاط و نابودی کشانده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نباید در جامعه اسلامی بی‌تفاوت باشیم، عنوان کرد: نباید دچار روزمرگی شده و برنامه‌ای نداشت، بلکه باید حواس خود را جمع کرد و هوشیار بود و این را در نظر داشت که دشمن هیچگاه دست از تلاش برنمی‌دارد و همواره به دنبال دستیابی به اهدافش است.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با بیان اینکه دشمنان این را بدانند که ایران، اندلس نیست و ویژگی‌های متفاوت از اندلس دارد، گفت: حکومت ایران اسلامی مبتنی بر مردم بوده و مردم پا به کار با رهبری صالح همواره توطئه‌های دشمنان را نابود کرده‌اند.

وی تصریح کرد: باورهای دینی و اعتقادات راسخ درونی مردم ایران اسلامی، سبب حفظ این جامعه و حکومت اسلامی می‌شود و روزبه‌روز این باورها را تقویت می‌کنیم تا به بلای اندلس دچار نشویم.

امام جمعه شهرستان میاندوآب با تأکید بر اینکه علم از مؤلفه‌های قدرت است، اظهار کرد: «العلم سلطان» محور درس‌های تاریخ اندلس است و اگر بخواهیم به قدرت دست یابیم و دشمنان را مأیوس کنیم باید قله‌های علم و دانش را فتح کرد.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده در بخش دیگری از خطبه‌های نمازجمعه این هفته میاندوآب با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری و آغاز هفته معلم و تبریک این هفته به معلمان، افزود: شهید مطهری یک اسلام‌شناس کامل و الگوی جهاد تبیین بود.

وی افزود: باید مانند شهید مطهری، جهاد تبیین راه انداخت و حق و حقیقت را گفت و در جامعه بصیرت‌افزایی کرد؛ اسلام‌شناسی، زمان‌شناسی، جریان‌شناسی، دشمن‌شناسی و دشمنی شناسی از ویژگی‌های بارز شهید مطهری بود.

امام‌جمعه میاندوآب با اشاره به‌روز ایمنی و حمل‌ونقل جاده‌ای، گفت: از مسئولان درخواست داریم تا نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بسزایی داشته و مردم نیز توصیه‌ها و هشدارها را جدی بگیرند.

وی در پایان روز کار و کارگر را به‌تمامی کارگران و روز فرهنگ پهلوانی را نیز به ورزشکاران و باستانی‌کاران تبریک گفت.

کد خبر 748101

دیگر خبرها

  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • احتمال ریزش سنگ‌ریزه در محور گنجنامه‌-تویسرکان
  • سازمان ملل: آوار برداری نوار غزه احتمالا ۱۴ سال طول می‌کشد
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • مقام سازمان ملل : آواربرداری در غزه حدود ۱۴ سال طول می‌کشد
  • مقام سازمان ملل: آواربرداری در غزه حدود ۱۴ سال طول می‌کشد
  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن کرمانشاه در مرحله مدارس و ساختمان‌های آموزشی