Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@14:26:29 GMT

عبرت آموزی از سانحه ریزش متروپل

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۱۱۴۶۴

عبرت آموزی از سانحه ریزش متروپل

انجمن تولیدکنندگان صنعتی ساختمان خواستار استفاده از فناوری های نوین و صنعتی سازی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن شدند.

به گزارش ایران اکونومیست، انجمن صنفی تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان در بیانیه‌ای با تأکید بر لزوم نگاهی عمیق‌تر به حادثه آبادان، خواستار درس گرفتن از این سانحه غم بار در ساخت و سازهای جدید شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است:

حادثه مصیبت بار فرو ریختن برج متروپل در شهر رنج کشیده آبادان، فرصتی است برای گریستن، برای سوگواری، برای دلداری، و نیز فرصتی برای تمرکز و تاًمل عمیق‌تر، برای یافتن گلوگاه‌ها و اصلاح کج راهه ها، برای تجدید نظر در ساختارها.

در جمع سوگواران هستند کسانی که نباید در این غم و حسرت مستغرق بمانند. باید بر فراز این اندوه و التهاب با عرق شرم بر جبین، خود را در این فاجعه سهیم بدانند. باید با عبور از این پوسته تاریک، به عمق شفاف مسئولیت پذیری، قانون مداری و وجدان حرفه‌ای پناه برند. از ساختارهای ناکارآمد عبور کنند و ساختاری روزآمد و اطمینان بخش برپا کنند.

جامعه بزرگ مهندسی ساختمان کشور، نظام دانشگاهی و نظام مهندسی ساختمان کشور، که هریک پشتوانه سترگ صنعت احداث کشورند، جملگی در این ملقمه خفت بار سهیم هستیم نه با کرده‌ها که با ناکرده ها و ناگفته هامان.

معضلات بخش ساخت و ساز از سر ناتوانی نیست از سر نابسامانی است. آبشخور این سهل پنداری‌ها و خام دستی‌ها، روش‌های پوسیده و منسوخ ساخت و ساز دستی و سنتی است. مناسبات ساخت و ساز سنتی اجازه می‌دهد که هر مدعی با توشه‌ای ناچیز در این فضا، ایفای نقش کند و دور از وزن کشی قانون مند و سخت گیرانه تا اوج کارآفرین نمونه جولان دهد.

میدانیم که امروز صنعت ساختمان تخصصی پیچیده و ذوجوانب است. افراشتن بنا نیازمند پیش مهندسی جامع، مدیریت یکپارچه و بهره گیری از دانش و فناوری روزآمد است. باور داشته باشیم که نظارت و بازرسی در انتهای خط تولید نمی‌تواند عدم انطباق‌ها را از میان بردارد و البته می‌تواند به فاجعه منجر شود.

امروز در فرآیند تولید صنعتی، نظام‌های کنترل کیفیت پیش نگر کیفیت تولید را تضمین می‌کنند و با توسعه تکنیک‌های خطا ناپذیرسازی (ERROR PROOFING) عدم انطباق در محصول و در فرآیندها را محدود و محدودتر می‌کنند. ظرفیتی که اساساٌ در فضای تولید دستی و سنتی جایی ندارد. انتظارهای ما از ساختمان به امروز تعلق دارد و روش طراحی و تولید در گذشته دور سیر می‌کند. ما نیازمند تحول بنیادی در فرآیند طراحی و تولید ساختمان هستیم.

فرو ریختن یک ساختمان تازه بنیاد علی رغم کراهت و زشتی، تجسم عینی بختکی است که کل ساخت ساز ما را در برگرفته و مراکز جمعیتی ما را بر پهنه لرزان این سرزمین در معرض خطری بالقوه قرار داده است.

کشور ما جامعه‌ای صنعتی است. لکن صنعت احداث که از مزیت نسبی دو چندان برخوردار است، همچنان در شرایط سنتی زمین گیر شده است و علی رغم همه ظرفیت‌ها و مزیت‌ها در چرخه عقب ماندگی گرفتار آمده است.

خوشبختانه دولت‌های اخیر جملگی، پروژه‌های عظیم تولید مسکن را در زمره اولویت‌های خود قرار داده و به درستی بر تولید صنعتی مسکن تاکید مؤکد داشته اند و دارند. لکن پیش نیازهای تولید صنعتی ساختمان فراهم نیست.

- ما فاقد طرح جامع توسعه صنعتی ساخت و ساز هستیم. تولید صنعتی ساختمان مقوله‌ای میان بخش است و همکاری و هماهنگی ارگان‌های متعددی را طلب می‌کند. تحقق این همکاری و زمان بندی اقدامات با تدوین طرح جامع میسر خواهد بود. ما هنوز تولید صنعتی را هدف گزاری نکرده ایم.

- ما فاقد ضوابط لازم برای طراحی و تولید صنعتی هستیم و آنچه در دست داریم نا کافی، نارسا و خود مانعی بر سر راه تولید صنعتی است.

- ما زیر ساخت‌های تولید صنعتی ساختمان را ساماندهی نکرده ایم. از جمله کنترل کیفیت که نکته مرکزی در این فاجعه بوده است.

- گفته شد که تولید صنعتی ساختمان در گرو همکاری و هماهنگی ارگان‌های متعدد است لذا، مدیریت این فرآیند لازم است در سطح مقامات ارشد اجرایی کشور تعیین شود.

در حال حاضر طرح عظیم جهش تولید مسکن بستر بسیار مناسبی را جهت توسعه صنعتی مسکن و حل معضلات اساسی بخش ساخت و ساز فراهم کرده است. به علاوه ما همه عوامل و منابع لازم جهت توسعه صنعتی ساخت و ساز را در اختیار داریم. به ویژه جامعه بزرگ مهندسی ساختمان که به دانش روز مجهز است و قادر است این فرآیند را هدایت کند. لکن هشدار می‌دهیم اگر پیش نیازهای پیش گفته فراهم نباشد. شوربختانه تولید صنعتی مسکن، تنها شعاری بر دیوار باقی خواهد ماند.

این انجمن وظیفه خود می‌داند که ضمن هشدار مجدد نسبت به عواقب وخیم ناشی از رکود و عقب ماندگی در فرآیند تولید ساختمان، اعلام کند که توسعه صنعتی، اولویت نخست توسعه بخش ساخت و ساز و در زمره اولویت‌های توسعه ملی است. این مهم هم اکنون در مسیر بحرانی است. زیرا جهانی شدن اقتصاد و الزام به رقابت آزاد بین المللی در کنار فقر رقابت پذیری در شرایط تولید دستی و سنتی. ساختارهای ساخت و ساز ما را تهدید می‌کند. در رابطه با توسعه صنعتی ساخت و ساز زمان منقبض شده است. و فرصت‌ها محدود و مغتنم است.

با توجه به همزمانی این فاجعه دردناک با طرح عظیم جهش تولید مسکن و هدف داهیانه دولت در باب تولید صنعتی مسکن در این طرح عظیم. شایسته است وزیر محترم راه و شهرسازی در عکس العمل نسبت به این فاجعه دردناک و در جهت تحقق اهداف عالی طرح عظیم جهش تولید مسکن. با پیامی امید بخش و عاجل در باب شروع گام آغازین در موارد زیر دستور مقتضی صادر فرمایند و بدین وسیله تولید صنعتی مسکن در این طرح عظیم را ریل گذاری کنند.

- تدوین طرح جامع توسعه صنعتی ساخت و ساز

- تدوین ضوابط طراحی و تولید صنعتی مسکن

- ساماندهی زیرساخت‌های تولید صنعتی مسکن

- انتخاب مدیر توانمند برای توسعه صنعتی ساخت و ساز در تراز مقامات ارشد اجرایی کشور همراه با ساختار مناسب

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: صنعتی سازی ساختمان ، ساخت یک میلیون مسکن ، ساختمان متروپل ، حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صنعتی سازی ساختمان ساخت یک میلیون مسکن ساختمان متروپل حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان توسعه صنعتی ساخت و ساز تولید صنعتی ساختمان تولید صنعتی مسکن طراحی و تولید تولید مسکن طرح عظیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۱۱۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: دو خوشه‌ پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت، در استان ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان علی مهدی‌پور _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شکل‌گیری خوشه‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد و با ایجاد این خوشه‌های صنعتی چندین واحد صنعتی راکد نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: دو خوشه پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری (تأمین و ساخت و تعمیر) به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت در استان ایجاد شد، با ایجاد این دو خوشه صنعتی دو قرارداد به مبالغ یک میلیون یورو و ۴۶۰ میلیارد ریال با صنایع بزرگ استان در راستای تولید و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها منعقد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش گردش مالی، توسعه قراردادهای قبلی، سفارش‌گیری از صنایع بزرگ و جلوگیری از خروج سفارش‌ها در استان از مزیت‌های راه‌اندازی این خوشه‌ها است، همچنین راه‌اندازی این خوشه‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فنی موجود در استان باید جلب رضایت شرکت‌های بزرگ صنعتی را به همراه داشته است.

مهدی‌پور با اشاره به نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط، اضافه کرد: این صنایع عامل اصلی رشد و توسعه کارآفرینی و نوآوری است که در رفع بیکاری و محرومیت بسیار اثرگذار است و فرصت‌های جدیدی را برای جذب سرمایه گذار ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از خوشه‌های صنعتی در توسعه صنایع کوچک و متوسط یکی از روش‌های مؤثر و کارآمد است، ادامه داد: یک خوشه موفق می‌تواند نیرویی جهت‌دهنده تلقی شود که توسعه یک حوزه صنعتی خاص یا یک اقتصاد منطقه‌ای را در بهترین شکل ممکن به وجود آورد.

کد خبر 748739

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم